Prin 2008 ne-am apucat de construit o casă. Motivul a fost unul cât se poate de simplu: trăiam într-o garsonieră confort II de 22 de metri şi ne-am fi dorit ceva mai mare. Iniţial ne-am orientat spre un apartament, dar cum era perioada de bum imobiliar şi preţurile creşteau de la o zi la alta efectiv nu ne ajungeau banii ca să cumpărăm un apartament. Aşa că având o bucată de teren la ţară, ne-am decis să facem o casă. Nu ştiam nimic despre construcţii şi acum, dacă ar fi să o iau de la capăt, nu cred ca aş mai avea curajul sau aş face totul altfel. Dar, încet, încet a început să prindă contur şi acum 3 ani ne-am mutat în casa nouă, pe jumătate finisată şi cu un petic de mobilă, căci se terminaseră banii. Nici până acum nu am reuşit să o termin aşa cum mi-aş fi dorit., iar la capitolul decoraţiuni ce să mai zic: dezastru. Efectiv aş avea nevoie de un doctor de decoraţiuni interioare care să vină, să analizeze şi să dea un diagnostic, iar apoi o reţetă lungă de tratamente.
Proba cu numărul 4 din Spring SuperBlog mi-a dat chiar şansa de a apela Doctor Deco pentru un consult de specialitate în ceea ce priveşte casa mea, care vreau să se transforme într-o oază de linişte. După o zi stresantă la serviciu, fiecare dintre noi are nevoie să vină acasă şi să se relaxeze, iar o casă decorată de un doctor specialist în decoraţiuni interioare ar fi exact oaza de relaxare vizuală de care avem nevoie.
Aşa că am decis să apelez cu încredere la specialistul în decoraţiuni, Doctor Deco. Am intrat cu emoţie în magazinul din str. Blănari nr. 12 din Bucureşti şi am cerut un consult pentru casa mea.
Doctor Deco: Bun, să începem cu livingul şi după ce terminăm cu acesta, te las câteva zile să te bucuri de rezultat, să îl analizezi şi testezi şi apoi o să continuăm cu restul casei. Aici, în living, cel mai important este să punem în valoare colţul dintre canapea şi perete. O veioză de podea, cu model în dungi, ajută la punerea în valoare a acestei părţi a camerei şi este foarte utilă şi pentru momentele de relaxare, când îşi doreşti să citeşti o carte şi ai nevoie de o iluminare mai bună decât cea oferită de lustră.
Eu: Este o idee chiar foarte interesantă. Nu m-aş fi gândit că aş putea pune acolo o lampă de podea. Mereu mi se părea un spaţiu mort, fără o utilitatea anume.
Doctor Deco: Apoi, pe canapea punem 2 perne decorative care să se potrivească perfect cu colecţia de maşinuţe în miniatură a soţului. De exemplu, eu aş alege perna cu motocicletă albastră, perfectă pentru armonizarea pe care vrem noi să o creăm.
Eu: Tot timpul am ales pernele în nuanţe de roşu, e culoarea mea preferată.
Doctor Deco: Înţeleg, atunci îţi recomand perna cu motocicletă roşie. Astfel te poţi bucura şi tu de culoarea ta preferată şi soţul de imprimeul cu motocicletă, iar eu voi fi mulţumit de armonizarea camerei. Şi voi adăuga în partea din dreapta, lângă televizor o vază ceramică albă, cu model figură, care va reuşi să scoată acel spaţiu din anonimat şi va pune în evidenţă frumuseţea florilor. Poţi alege unul dintre cele două modele, care îţi atrage ochiul cel mai mult. Sau şi mai bine le-ai putea alege pe amândouă, puse una lângă alta.
Eu: Le voi alege pe amândouă, exact aşa cum ai sugerat. Se îmbină foarte bine. Mulţumesc de sfaturi.
Doctor Deco: Aştept să îmi spui cum ţi se pare şi dacă te simţi bine în livingul tău decorat de mine. Te aştept oricând la noi în magazin sau pe site pentru a alege ce îţi doreşti sau pur şi simplu pentru sfaturi despre decoraţiunile interioare Sper să continuăm cât de curând cu restul casei.
Am plecat mulţumită şi încântată de sfaturile propuse de Doctor Deco. Livingul meu arată foarte bine şi a devenit o oază de relaxare şi de încântare vizuală. Abia aştept să revin pentru sfaturi şi pentru restul casei.
Leave A Reply