Şi continuând cu povestea de aici: da, ţara asta nu ţi-a oferit nimic, eşti plecat de mult timp… dar, pentru ţara unde stai acum ai lupta? Dacă mâine ar fi mobilizare în Italia te-ai duce să lupţi? Sau ai fugi rapid în România asa coruptă? Sau, ţi-ai lua bagajul, nevasta şi copii şi ai fugi la polul nord susţinând că nu se merită să mori pentru corupţii Italiei?
Într-adevăr creierul tău stă bine unde stă, în capul cu care ai plecat din ţară pentru că, în loc să luptăm cu votul sau ce putem, lăsăm pensionarii şi asistaţii social să decidă în locul nostru. Sau şi mai bine să îi scotem pe aia la război, că doar de asta plătim noi taxe şi impozite şi ne chinuim la muncă 14 ore pe zi pentru un amărât de apartament. Să ni-l dea statul… până la urmă că îl merită. Au trecut atâţia ani de la revoluţie degeaba, că nu o să înţelegem capitalismul niciodată şi nici nu o să înţelegem că realitatea dură a acestuia înseamnă luptă pe toate fronturile şi de orice fel: de la ăl cu arma în mână până la ăl cu votul pe ştampilă. Vrei schimbare? Vrei o ţară mai bună? Păi fă ceva, nu ţipa în gura mare că ce ţară de „rahat” avem. Cu toţii vrem schimbare, dar să o facă alţii. Noi suntem prea ocupaţi şi de asta o lăsăm pe aia cu fuste lungi să se ducă la vot pentru 1 kg de ulei şi o găleată.
Mie mi se pare că pur şi simplu ne ascundem frica sub masca ţării de „rahat” pe care o arborăm peste tot. Ne-am lăsa călcaţi în picioare de ruşi doar pentru că avem un premier ce se dă în bărci trase de jandarmi sau un preşedinte care ne-a tăiat salariile? Se pare că da, am prefera jugul comunist, decât o libertate cu bune şi cu rele.
Apoi, dragilor nu pot decât să îmi imaginez ce aţi spune când corupţia comunistă va intra în ţărişoara noastră. Aaa, dar stai, atunci nu veţi mai putea să vă plângeţi de nimic, căci va veni tătuca Putin şi o să împuşte în stradă pentru că aţi denigrat conducătorul mult iubit.
În rest numai de bine, dar ar fi bine să vă gândiţi şi la perspective înainte să daţi cu gura că avem o ţară de „rahat” şi nu se merită să luptăm pentru ea. Întotdeauna se poate şi mai rău şi chiar nu vă doresc acest rău pe care se pare că l-aţi uitat, deşi aţi trăit, mai mult sau mai puţin acele vremuri, şi cu toţii vă aduceţi aminte spaima de pe feţele părinţilor noştri când, copii fiind, inocenţi ai vremii, îndrăzneam să facem o glumă pe seama conducătorului mult iubit.
Leave A Reply