Iarna asta am reuşit performanţa de a nu răci (aproape) deloc. Şi când zic răceală, mă refer la boala aia ciudată care te trânteşte la pat, te oboseşte fizic şi psihic, te macină încet timp de cel puţin o săptămână. Dar, din nefericire pentru mine am „achiziţionat” de undeva, o tuse măgărească destul de urâtă, fix în perioada sărbătorilor. Şi cum în perioada aia, mai toate clinicile erau închise şi aveam un chef de mers la Urgenţe doar pentru o tuse, m-am uitat să văd ce am prin casă. (Auto-medicamentaţia nu este indicată în niciun caz, aşa că nu vă închipuiţi că am prin casă antibiotice puternice fără reţetă, ci produse naturale). Şi am dat cu ochii de flaconul de Septilin de la Himalaya.
La început m-am uita la el cu neîncredere, dar tusea a fost mult mai puternică decât neîncrederea mea neîntemeiată. M-am decis să îl încerc, mai ales după ce am citit ingredientele.
Balsamodendron mukul are proprietăţi imuno-modulatoare şi anti-inflamatoare, Emblica officinalis are efect antiviral, antibacterian şi antioxidant, Tinospora cordifolia (Guduchi) are proprietăţi antibacteriene, antipiretice, analgezice, iar Glycyrrhiza glabra (Lemn dulce) are o acţiune antiinflamatoare, antioxidantă şi expectorantă. Adică fix ce îmi trebuia mie în acele momente.
Deşi se recomandă 2 tablete de 2-3 ori pe zi, uitucă cum sunt, am luat doar 2 tablete seara. Şi, uimitor sau nu, treptat, tusea mea s-a ameliorat până la vindecare. Bineînţeles că efectele nu au fost foarte rapide, dar a diminuat rapid durerile de încheieturi, durerea de cap, iar excesele de tuse s-au diminuat considerabil, până aproape de vindecare.
Pentru un efect mai rapid împotriva tusei, am luat şi siropul împotriva tusei, Koflet, tot de la Himalaya, pentru că tot aşa m-am uitat la ingrediente, şi acestea fiind naturale, mi-am zis că rău nu poate să îmi facă până la urmă.
Balsamodendron mukul (Guggul) are efect antiinflamator, antioxidant şi expectorant, Adhatoda zeylenica (Vasaka) fluidifică secreţiile bronşice, are acţiune bronhodilatatoare şi antibacteriană, Glycyrrhiza glabra (Lemn dulce) are efect antiinflamator, bronhodilatator şi expectorant, iar Vitis vinifera (Vita de vie) are efect puternic antioxidant, astringent şi anti-inflamator.
Gustul este la fel ca la orice sirop de tuse, aşa că nu vă gândiţi că o să fie prea plăcut, dar e tolerabil. Logic că nu am luat câte o linguriţă pe de 3-4 ori pe zi aşa cum zice pe cutie, ci câte un „gât” direct din flacon, aşa ca „beţivanii” şi numai seara, pentru că atunci îmi aduceam aminte. Am evitat să beau lichide, cel puţin 30 de minute după administrare, iar efectul nu s-a lăsat aşteptat mult timp.
Sinceră să fiu, chiar nu mă aşteptam să aibă astfel de efecte. Nu am fost niciodată o mare fană a produselor naturale pentru tratarea diverselor afecţiuni, tot timpul am mers pe clasicele medicamente, şi uite că experienţa mi-a demonstrat contrariul. Produsele naturale sunt bune şi îşi fac efectul. Să nu mai zic că un flacon de Septilin este 23 de lei şi conţine 100 de tablete, iar un flacon de sirop de tuse Koflet este 21 de lei.
Comment
Cautand pe netul romanesc uite ca am gasit pe pagina dumeavoastra.
Nu pot sa nu remarc ca sunt placut surprins de calitatea articolelor de pe aceasta pagina si va urez cat mai mult succes!