Piaţa este invadată de produse cosmetice care mai de care mai minunate şi care promit marea cu sarea. Uneori este chiar bulversant şi ajungem să stăm cu orele în faţa unui raft plin de produse fără să ştim ce şi cum să alegem. Şi atunci cum facem, cum alegem?
1. Citiţi eticheta unde apar ingredientele
Nu citiţi doar ceea ce apare scris mare pe produs, ci uitaţi-vă şi la lista completă de ingrediente care, de obicei este scrisă mic pe spatele produsului. Ingredientele sunt trecute în ordine descendentă, ceea ce înseamnă că ingredientul predominat apare primul, iar apoi, în funcţie de concentraţie, sunt trecute şi celelalte. Deci, cele de la urmă au concentraţia cea mai mică în produs. Trebuie să spun totuşi că o concentraţie mică dintr-un ingredient nu înseamnă obligatoriu că produsul nu este bun. Sunt unele ingrediente foarte eficiente, chiar şi în concentraţii foarte mici.
2. Nu toate uleiurile sunt la fel
Uleiurile sunt foarte bune pentru îngrijirea pielii, dar se şi oxidează foarte repede, chiar dacă într-un ritm diferit în funcţie de fiecare ulei în parte. Aşa că vă sfătuiesc să alegeţi uleiuri presate la rece, deoarece acestea se oxidează mai greu sau produse mai mici, pe care să le folosiţi imediat, pentru a nu risca oxidarea, şi astfel ineficienţa produsului. Nimeni nu vrea un produs care să fie ineficient sau care să facă mai mult rău decât bine.
3. Data expirării nu mai este un mister
Pe unele produse cosmetice, în loc de normalul expiră la data X, apare 3M, 6M sau 12M. Cred că v-aţi întrebat ce înseamnă acest lucru, nu? Ştiu că eu m-am întrebat, prima dată când am văzut semnul. Ei bine, înseamnă perioada de valabilitate, în luni, de la data deschiderii produsului. 3M = 3 luni de valabilitate de la deschidere. Pentru astfel de produse, eu folosesc mici etichete pe care scriu data la care am deschis produsul. Având multe produse cosmetice este greu să ţin minte la toate care ce şi cum. Am unele pe care le folosesc o dată pe lună, de exemplu, aşa că cel mai sigur pentru mine a fost să le pun mici etichete autocolante, care se găsesc în orice librărie.
4. Marketingul este eficient, dar să nu ne lăsăm păcălite
Marketingul produselor este uneori foarte eficient. Reclama este sufletul comerţului, după cum bine ştim, şi ne prezintă părţile pozitive ale produselor, fără a menţiona ceva de cele negative. În reclame toate produsele sunt uimitoare, fac minuni de la prima aplicare şi tot aşa mai departe. Până la urmă un produs trebuie folosit ca să dea rezultate. Nu există minuni de la prima aplicare. Ridurile nu se şterg cu buretele, peste noapte, iar testat dermatologic nu înseamnă obligatoriu că doctorii dermatologi sunt de acord sau susţin produsul, ci pur şi simplu că acel produs a fost testat şi nu au apărut reacţii adverse.
Leave A Reply