Pentru fiecare problemă a tenului apar imediat câteva zeci de produse cosmetice care promit că le rezolvă și nu doar atât. Uneori aceste produse pot fi destul de scumpe și pot să nu își facă efectual sau pot conține ingrediente alergene.
Vestea bună e că există ingrediente din bucătărie care pot fi folosite cu succes pentru a rezolva problemele tenului. Astăzi vă povestesc despre 10 din ele.
Iaurtul – este un produs foarte bine cunoscut pentru proprietățile sale, fiind folosit în principal ca masă după expunerea la soare. Dar poate fi utilizat și ca exfoliant, hidratant și pentru proprietățile ce ajuta la refacerea țesutului. Pentru tenul gras, poți utiliza iaurt degresat.
Ovăzul – este un exfoliant natural minunat. Combină-l cu apă, sau și mai bine cu iaurt, pentru a crea o pastă și folosește-l ca mască pentru ten, deoarece va ilumina și va vindeca tenul. Este potrivit și pentru arsurile provocate de razele UV.
Lămâia – este cunoscută pentru proprietățile sale de iluminare, fiind o sursă naturală de vitamina C. Sucul nediluat poate fi agresiv cu tenul, așa cel mai bine e să faci un tonic din o parte suc de lămâie și două părți apă. Este minunat pentru strângerea porilor dilatați. Folosește o dischetă și aplică pe zonele afectate (puncte negre, poli dilatați) de 2-3 ori pe zi.
Uleiul de cocos – este folosit în numeroase produse cosmetice și practic nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este atât de versatil încât poate fi folosit pentru hidratare, ca mască de păr, cremă pentru mâini și chiar ca demachiant.
Mierea de albine – este o mască foarte eficientă pentru față, deoarece hidratează, repară și chiar ajută la controlarea sebuumului. Dacă adaugi un pic zahăr, poți avea un scurb foarte eficient.
Praful de copt – este un exfoliant foarte bun, dacă este amestecat cu un pic de apă până se crează o pastă.
Turmenicul – este perfect pentru repararea pielii și un foarte bun produs anti-îmbătrânire. Poate fi folosit în amestec cu iaurt și făină de orez pentru a crea o mască anti-rid. Pentru a îndepărta urmele lăsate de coșuri, faceți o pastă din turmenic și apă și aplicați local. Clătiți după 15-20 de minute.
Oțetul de mere – este o sursă naturală de acid alfahidroxi sau AHA-ul din loțiunile pentru ten. Amestecat cu patru părți apă, se poate crea o excelentă loțiune tonică.
Uleiul de măsline – este plin de antioxidanți și vitamina E, fiind la fel de versatil ca și uleiul de cocos. Îl poți folosi pentru hidratare pe pielea crăpată, ca mască pentru păr, ca demachinat. Dacă adaugi un pic de zahăr, vei avea un excelent scrub pentru corp.
Voi ce produse din bucătărie mai folosiți și în scopuri de înfrumusețare?
Leave A Reply