Când ți-am povestit despre BeautyBlender, burețelul era încă în teste. Pentru că s-a rupt după numai două săptămâni, nu am dormit vreo 2 nopți de ciudă. Dar, într-o zi am mers cu mama până la Sephora căci dorea să își cumpere un fard de sprâncene și un ruj și pur și simplu mi s-a prins un BeautyBlender de mână. Nu știu cum s-a făcut, dar stătea el așa frumos pe raft, fix lângă casa de marcat și i l-am dat fetei să îl treacă la plată… mai ales că a făcut mama cinste. Așa că am impresii la cald despre BeautyBlender și mai ales am comparații între cel vechi și cel nou. Am făcut câteva constatări care cred că sunt interesante. Hai să vedem dacă unele mituri despre BeautyBlender sunt adevărate sau nu, raportat la experiența mea cu cei doi bureței BeautyBlender originali pe care îi am.
BeautyBlender-ul original se recunoaște după cât de bine se curăță – parțial adevărat
BeautyBlender-ul vechi este cel mai mare, rupt și decolorat din poze. Cel nou este cel roz și frumușel. Din păcate a fost frumușel până la prima curățare. Folosesc Instant Brush Cleaner de la Makeup Forever pentru curățarea pensulelor, și implicit a BeautyBlender-ului. Este foarte eficient și îmi place mult. Cred că știi deja că unele fonduri de ten, ca Revlon sau Estee Lauder pătează pensulele și chiar BeautyBlender-ul și sunt foarte încăpățânate la curățat. Ei bine, eu folosesc chiar aceste fonduri de ten, așa că scoaterea petelor de pe pensule și BeautyBlender este o adevărată aventură. În articolul trecut, cineva mi-a zis că de vină este produsul de curățare de nu ies petele, căci ea îl curăță foarte bine chiar și cu un produs ieftin de curățare din DM. Și asta m-a pus pe gânduri. Așa că am încercat cu alte fonduri de ten, mai puțin încăpățânate, și acestea ies fără probleme. Deci, probabil că nu produsul de curățare sau BeautyBlender-ul sunt vinovate, ci fondul de ten.
Așa că am dezvoltat propria metodă combinată de curățare: întâi îl spăl cu săpun, ca să degresez cât mai bine și să îndepărtez surplusul de fond de ten de pe BeautyBlender. Apoi, îl curăț cu Instant Brush Cleaner de la MUFE, dar nu îl șterg de un șervețel de hârtie, ci îl clătesc sub jet de apă. Repet până ce burețelul este aproximativ curat. 100% curat nu iese nici dacă stau în cap.
BeautyBlender-ul este versatil și poate fi folosit la aplicarea multor produse – adevărat
Într-adevăr este extrem de versatil. Poți aplica crema de față, fondul de ten, BB Cream-ul, anticearcănul și chiar pudra. Problema mea la aplicarea pudrei este că durează destul de mult. Dacă cu o pensulă trec de 2-3 ori și gata, cu BeautyBlender-ul durează ceva mai mult până tamponez toată fața. Într-adevăr efectul final este mult mai bun cu burețelul. L-am văzut folosit chiar și pentru aplicarea vopselei de păr. Se pare că folosirea BeautyBlender-ului pentru șuvițe va crea un efect de iluminare și contrast aproape la fel de intens ca strobingul pentru față. Specialiștii spun că aceste efecte nu se pot obține cu niciun burețel, ci doar cu BeautyBlender.
BeautyBlender-ul își dubeală volumul când este ud – adevărat
Ca niciun alt burețel, absoarbe apa ceva de speriat. Dacă uscat intră în cutie și mai rămâne și loc, ud stă ca un balon deasupra. Problema care apare după o perioadă de folosire este că nu își mai revine repede la forma inițială. Dacă la început îl spălam seara și până dimineața era uscat și intra în cutie, după o perioadă am constatat că are nevoie de 2 zile ca să se usuce complet și să revină la forma inițială.
Dacă ai cumpărat un BeautyBlender, nu cumva să arunci cutia. O poți folosi ca suport și eviți să pui BeautyBlender-ul în locuri cu praf sau mizerie; sau ca suport de uscare. Dacă păstrezi și capacul, vei avea modul ideal de transport.
BeautyBlender-ul are efecte minunate la aplicare folosit ud – parțial adevărat
CC Cream aplicat cu BeautyBlender uscat prin tamponare și prin întindere
CC Cream aplicat cu BeautyBlender uscat prin tamponare și prin întindere
Efectele la aplicare cu BeautyBlender sunt mult mai bune prin tamponare, dar durează mai mult. Prin întindere, aplicarea durează câteva secunde, dar lasă și câteva urme. Prin tamponare, nu rămân urme deloc dar durează câteva minute până apuci să tamponezi toată fața, gâtul și uneori decolteul.
Acum, în ce privește războiul uscat versus ud, din experiența mea am ajuns la concluzia că atunci când este folosit uscat, culoarea și acoperirea fondului de ten sunt mai intense. Când îl folosesc ud, aplicarea se simplifică, dar și acoperirea este mai mică.
Problema mea nu este cu folosirea ud sau uscat, ci cu faptul, că după o perioadă de folosire, porii din BeautyBlender se înfundă, cam la fel ca porii de pe ten, și oricât l-aș curăța, pur și simplu nu reușesc să îl readuc la starea inițială. Se simte la mână și atunci când îl folosesc. Cel nou acoperă mai bine, nu lasă urme deloc și face minuni când vine vorba de anticearcăn și ridurile fine. Cel vechi lasă urme la aplicarea anticearcănului. Se vede și din poze că porii sunt altfel la cel vechi față de cel nou.
Tu folosești BeautyBlender-ul? Ce părere ai?
2 Comments
Pana acum nu am incercat nici un fel de BeautyBlender.Poate pe viitor.
Ca si modalitate de aplicare sa stii ca il recomand, ca si pret… ei bine cam nu. Cu putin efort poti obtine aproximativ aceleasi efecte si cu un alt buretel.