Astăzi vorbim despre chinul prin care trecem noi toate cele cu tenul gras și câteva măști naturale pentru a-l ține sub control. Știi la fel de bine ca mine că tenul gras înseamnă puncte negre, coșuri, exces de sebuum și că machiajul este un chin. Ținând cont că produsele din magazine sunt pline de chimicale, m-am gândit să îți prezint câteva alternative naturale la produsele din magazine pentru tenul gras.
Căpșunile
1. Căpșuni, miere de albine și zahăr brun
Amestecă bine într-un bol nemetalic câteva căpșuni zdrobite cu 1 linguriță de miere de albine și 1 de zahăr brun. Am spus bol nemetalic deoarece metalul oxidează ingredientele și vei face mai mult rău decât bine. Aplică pasta obținută pe ten și las-o 10 minute să acționeze. Apoi, masează ușor tenul cu mișcări circulare pentru o exfoliere eficientă datorită zahărului brun. Proprietățile antioxidante ale căpșunilor vor reîmprospăta și reîntineri pielea, fără a lasă pelicula grasă atât de nasoală din produsele chimice.
2. Căpșuni și lămâie
Din câteva căpșuni și 1 linguriță de zeamă de lămâie fă o pastă. Aplic-o pe față și gât. Las-o să acționeze cel puțin 20 de minute. Astfel, ingredientele vor lupta împotriva semnelor premature de îmbătrânire. În cazul în care simți că înțeapă sau ustură, clătește imediat.
Portocalele
1. Coajă de portocală, lemn de santal și apă de trandafiri
Usucă coaja de portocală și apoi transform-o în pudră folosind un mojar. Adaugă pudră de lemn de santal și apă de trandafiri, până se formează o pastă destul de moale pentru a putea fi întinsă cu ușurință. Aplică amestecul pe față și decolteu timp de 15 minute. Clătește cu apă călduță. Acest amestec oferă o strălucire aparte tenului și menține sub control producția de sebuum.
2. Coajă de portocală, lămâie și miere de albine
Usucă coaja de portocală și de lămâie apoi transformă-le în pudră folosind un mojar. Pune pudra de coajă de portocală și lămâie și miere de albine în cantități egale și amestecă bine. Aplică pe ten și clătește cu apă călduță după 15-20 de minute. Mierea de albine hidratează pielea, lămâia ajută la depigmentare, portocala are proprietăți anti-bacteriale și anti-microbiale ajutând la rezolvarea problemelor tenului gras și acneic.
Papaya
1. Papaya și argilă
Amestecă 1 linguriță de pudră de argilă și 2 lingurițe de papaya piureu. Aplică pasta obținută pe tenul curat și clătește după 20 de minute. Papaya ajută tenul acesta fiind mai luminos, fără urme și pete, iar argila va regla excesul de sebuum.
1. Papaya și apa de trandafiri
Amestecă 2 lingurițe de pastă de papaya cu 1 linguriță de apă de trandafiri și masează fața timp de 5 minute. Lasă amestecul să acționeze timp de 15 minute și clătește. Ajută la controlarea excesului de sebuum, stimulează circulația și revitalizează tenul tern.
Pepenele verde
1. Pepene verde, frunte de pădure și ovăz
Poți să folosești orice fructe de pădure: zmeură, afine etc. Pune-le într-un mojar alături de miezul de la pepenele verde. Adaugă o linguriță de ovăz. Aplică pasta obținută pe ten sau folosește-o pentru a curăța impuritățile și mizeria de pe ten. Reduce semnele de îmbătrânire, curăță pielea și menține hidratarea.
Bananele
1. Banana, miere de albine și zeamă de lămâie
Zdrobește o banană și adaugă 1 linguriță de miere de albine și una de zeamă de lămâie peste ea. Amestecă bine și aplică pasta pe față și decolteu. Clătește după aproximativ 20 de minute. Această mască reduce sebuumul și funcționează forte bine pentru îndepărtarea bronzului.
1. Banana și căpșuni
Zdrobește o banană și 3-4 căpșuni. Adaugă 1 linguriță de miere de albine. Aplică pasta pe ten și clătește după 20 de minute. Banalele sunt pline de minerale și vitamine, iar căpșunile au diferiți antioxidanți. Astfel tenul va fi mai luminos și utilizarea regulată va duce la controlul excesului de sebuum.
2 Comments
Informatiile tale sunt utile si binevenite. Personal, folosesc masti pentru ten uscat si sensibil.
Imi notez si incerc sa scriu si despre tenul uscat cat de curand. Multumesc de aprecieri