Deși nu pare, vara ne bate la ușă și protecția solară devine mai necesară decât oricând. Cancerul de piele nu este un lucru cu care să te joci. Da știu, bunica, străbunica și toți strămoșii nu foloseau protecție solară și nu au pățit nimic. Dar să nu uităm că planeta noastră trece prin schimbări climatice și lucrurile nu mai sunt așa cum știam că trebuie să fie. Nu te bat la cap cu subiectul ăsta pentru că nu am altceva mai bun de făcut, ci te bat la cap pentru că e important. Problema apare atunci când vrei să cumperi un produs, dar pe care să îl alegi? Piața este invadată de produse, ceea ce duce la confuzie și am invariabila întrebare: eu ce să aleg? Personal am 15 produse de producție solară în casă acum, din care folosesc 2 sau 3 maxim. Am un produs preferat pe care am l-am ales după multe încercări de a găsi produsul perfect potrivit mie. Deși procesul de alegere și de a da greș nu poate fi evitat complet, hai să îți dau câteva sfaturi pentru a face alegerea mai simplă.
1. Protecție solară sau blocare solară: în timp ce protecția solară este ca un „ecran” pentru razele UV, produsele de tip sunblock le blochează complet. Prima, cu o textură mai lejeră, este bună pentru utilizare zilnică, iar cea de a doua, cu o textură mai groasă datorită oxidului de zinc, este utilă în călătorii la mare altitudine unde soarele arde.
2. Alege protecție solară cu spectru larg: produsul ales trebuie să blocheze razele UVA și UVB. Ambele sunt periculoase pentru piele. Razele UVA cauzează ridurile și îmbătrânirea pielii și cele UVB cauzează arsurile solare.
3. Alege SPF-ul corect: factorul de protecție solară de pe eticheta produsului este o măsurare a protecție oferite de acesta împotriva razelor UVB. Cu cât este mai mare cu atât protecția este mai bună. Cu toate acestea, orice produs cu SPF trebuie reaplicat pe parcursul zilei. Niciun produs nu protejează 24 de ore 24 cu o singură aplicare.
4. Verifica factorul PA: acesta se referă la protecția oferită de produs împotriva razelor UVA. Factorul PA apare sub forma PA+, PA++ sau PA+++, cu cât are mai multe plusuri cu atât protecția este mai bună.
5. Verifică ingrediente active: cumpără produse ce conțin oxid de zic sau oxid de titan. Acestea oferă cea mai bună protecție.
6. Cremă, loțiune sau gel: alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine ție în funcție de tipul tău de piele. Nu cumpăra un produs doar pentru că este lăudat în reviewuri. În general, produsele cremă se potrivesc tenului uscat, loțiunile tenului normal și gelul tenului gras.
7. Evită chimicalele dăunătoare: oxibenzona, parabenii sau retinil palmitatul sunt doar câteva dintre ingredientele ce trebuie evitate. De asemenea, eu evit și produsele pe bază de alcool. Deși sunt super simplu de aplicat și se absorb foarte repede, pielea rămâne foarte uscată.
8. Formulă rezistentă la apă și transpirație: ei bine am o veste – nu există astfel de produse. Produsele de protecție solară pot fi rezistente la apă sau transpirație numai pentru o anumită perioadă de timp, după care trebuie reaplicate.
9. Verifică data de expirare: la fel ca la orice alt produs și cele de protecție solară au dată de expirare. După această dată nu mai sunt eficiente. Așa că verifică data de expirare ca să poți folosi produsul.
10. Verifică reviewuri: au și ele rolul lor până la urmă. Online sunt o mulțime de bloguri, reviste și site-uri ce oferă reviewuri la produse. Citește și fii informată, apoi alege ce crezi că este bun pentru tine.
4 Comments
Utile informatiile. Mersi frumos 🙂
Cu placere 🙂
Cum a spus si Mirela articolul tau mi s-a parut util.
Te pup!
Merci, :*