Nu știu dacă tu ai prins vremurile de după revoluție, dar cam pe atunci au început să apară pe piață toate produsele de care nu auzise mai nimeni. Tot atunci, de fapt cred că și acum, se vindea mai tot ce apărea la televizor, teleshopping-ul fiind în floare. Vedeai produsul la TV, te minunai cât de măreț, genial și ilustru e, cumpărai o revistă și găseai modalitatea de a comanda. Apoi, dădeai o căruță de bani pe un produs prost care se strica în 2 zile sau care nu făcea mai nimic din ceea ce îți era prezentat la TV. Ei bine, pe vremea aceea suspinam după o perie rotativă cu aer cald ce părea, cel puțin la TV, că face minuni și că din două mișcări poți avea o coafură ca la salon. Nu mi-am permis atunci să dau o avere pe ceea ce vedeam la TV. De-a lungul timpului însă mi-am cumpărat câteva perii rotative mai mult sau mai puțin eficiente. Tehnologia a evoluat într-un ritm uimitor. Iar acum am primit în cadrul unei campanii de testare peria rotativă Rowenta CF9421D0 și despre ea vreau să îți povestesc în acest articol. Deși la început am fost dezamăgită că nu am primit ondulatorul, m-am obișnuit destul de rapid cu peria.
Descriere produs:
Rezultate profesionale, ușor și rapid! Brush Activ Nano Smart usucă și stilizează părul în același timp, iar tu obții un look de invidiat, ca la coafor. Periile au un design interior special creat pentru îmbunătățirea fluxului de aer. Noul mod de amplasare al orificiilor periilor oferă o distribuire optimizată a aerului și a căldurii.
Preț: 300 de lei, dar o găsiți redusă și la 170 de lei
Experiența mea:
Peria rotativă Rowenta CF9421D0 are o putere de 800 W și o eficiență de 1000 W, dar cum se traduce asta în mod uzual? Nu aș ști să îți explic, dar cred că cu cât puterea este mai mare cu atât este mai eficient produsul. La mixere sau la aspiratoare, tot timpul caut o putere cât mai mare. Așa m-a sfătuit inginerul de Dl. K. În pachet am găsit peria propriu-zisă, două capete de 3 de cm și de 5 de cm (unul mai mic și unul mai mare) și un săculeț pentru transport. Peria se laudă că este extrem de compactă, dar până la urmă hai să o luăm și logic… cât de compactă poate fi o perie rotativă? Tot trebuie să fie destul de mare pentru a putea găzdui motorul și sistemul de încălzire și pentru a putea fi ținută cu ușurință în mână. Așa că eu nu pot să spun că este foarte compactă, este doar un pic mai mică decât o perie normală. Am citit că diferența ar fi de 4 cm, se simte în bagaj, dar la folosirea în mod normal nu face prea multă diferență. Totuși sacul de transport este un detaliu ce mi-a plăcut. Încap cele 2 perii puse în suportul de plastic și peria fără nicio problemă.
Peria rotativă Rowenta CF9421D0 are 2 trepte de viteză pentru încălzire și o treaptă rece (bine nu e chiar rece, ci la o temperatură de 35 de grade), adică un aer semi-călduț pentru fixarea coafurii. Sinceră să fiu eu nu am folosit deloc această treaptă rece pentru că 1. nu îi înțeleg rostul deloc și 2. peria nu se rotește pe treapa rece. În teorie, se pare că dacă răcești buclele acestea se mențin mai bine. Mie mi se părea normal să se rotească peria și la treapta cu aer rece, pentru a reuși o stilizare cu aer relativ rece, astfel protejând părul mai bine. Dar asta e doar părerea mea, dacă tu ai folosit treapta cu aer rece mi-ar plăcea să aud părerile tale.
Peria rotativă Rowenta CF9421D0 se rotește atât la dreapta cât și la stânga, ceea ce este foarte bine deoarece ușurează folosirea și nici nu riști să rămână părul prins în perie. Dar, există și o problemă, cel puțin pentru mine. Niciodată nu știu pe care buton să apăs. Așa că întâi apăs să văd în ce parte se rotește și apoi bag peria în păr. Se pare că încă nu am destul exercițiu încât să intuiesc ce și cum. În schimb, generatorul de ioni își face treaba foarte bine, părul nu se electrizează aproape deloc și suvițele coafate se mențin mai mult timp. Am observat acest lucru chiar și pe părul meu moale pe care nu rezistă nicio coafură fără o tonă de fixativ.
Peria rotativă Rowenta CF9421D0 poate fi utilizată și ca uscător de păr. Dacă scoți capul perie și apeși butonul pe nivelul 1 sau 2, vei avea un foehn în toată regula. Astfel se elimină nevoia unui produs suplimentar. Efectiv ai un produs 3 în 1.
Sfaturi pentru bucle de invidiat
Peria mai mare se folosește pentru coafat, iar cea mai mică pentru finisaje. Poți folosi peria mare pentru bucle mai lejere și pe cea mică pentru bucle mai strânse. Mie mi se pare foarte comod să folosesc doar peria mare. Dar pentru vârfuri întoarse cu efect cât mai accentuat este de dorit să folosești peria mai mică. Nu vei reuși să obții același efect cu peria mare.
Pentru a avea o coafură cât mai bine stilizată, suvițele trebuie să fie cât mai subțiri. Este absolut necesar să usuci rădăcina bine înainte de usca vârfurile. Rădăcina se usucă fără a acționa rotația, altfel riști să încâlcești tot părul și să rămâi cu el prin în perie. Eu prefer să îmi descâlcesc întâi părul cu o perie din lemn foarte rară și apoi să folosesc peria rotativă.
3 Comments
Si eu am o perie rotativa de la Rowenta de vreo 2/3 ani ( nu mai tin minte exact 🙂 )
Sunt multumita de ea doar ca nu o folosesc foarte des. In special iarna 🙂
Nu numai ca folosesc peria doar pe rece (a mea se roteste, e alt model), dar daca as gasi una care sa se roteasca, dar sa nu incalzeasca aerul deloc, ar fi super. Poate chiar sa-l raceasca 😀
Aerul rece oricum nu e chiar rece. Undeva la 37 de grade, deci e ok. Problema e ca la aer rece nu se rotește 🙂