Pentru că tot am vorbit despre colagenul de băut, în articolul acesta aș vrea să îți povestesc despre cele mai bune alimente pentru a îmbunătăți producția naturală de colagen.
Varza
Există diverse sortimente de varză, așa că ai de unde alege. Nu trebuie să te limitezi la varza clasică dacă nu îți place. Dar o dietă pentru piele luminoasă trebuie să includă varză deoarece este una dintre alimentele ce conține agenți ce produc colagen. Prezența antioxidanților și fitonutrienților precum luteina, tiocianita sau sulforafanul îmbunătățesc hidratarea și elasticitatea pielii. În plus, varza este o sursă de fibre, vitamina B6, magneziu și aduce un aport de fier, fosfor și calciul pentru oase puternice, iar potasiul reduce presiunea arterială.
Produse din soia
Produsele din soia, ca laptele și brânza din soia, nu ar trebui să lipsească din dieta ta. Genistelina, un hormon natural din soia, îmbunătățește producția de colagen ce oferă pielii elasticitate și rezistență. Antioxidanții din soia acționează pentru protejarea pielii prin controlul producției de radicali liberi ce par a fi principalul motiv de deteriorare sau moarte a unei celule.
Fructele și legumele roșii
Fructele roșii ca merele, portocalele, cireșele, căpșunile și legumele roșii ca sfecla, ardeii, cartofii roșii funcționează ca alimente anti-îmbătrânire. Prezența antioxidantului, precum licopenul, în fructele și legumele roșii măresc producția de colagen și reduc deteriorarea ADN-ului din celulele, ajutându-le să funcționeze mai bine. De asemenea, se reduce riscul de cancer, boli de inima și degenerare maculară. Aspectul piele se îmbunătățește.
Fasolea
Aceasta conține acid hialuronic care este o substanță vitală anti-îmbătrânire. Acidul hialuronic reține apa care ajută la reducerea ridurilor și a liniilor fine. Acidul hialucornic crește hidratarea pielii, îmbunătățește elasticitatea, ajută la creșterea sintezei de colagen, hrănește celulele pielii. Este unul dintre cele mai importante componente din celule. Fasolea poate fi consumată în orice formă, dar fasolea verde o opțiune mai sănătoasă. Probabil de aia bărbații îmbătrânesc mai frumos. Toți pe care îi știu eu se omoară după fasole cu ciolan.
Morcovii
Sunt bogați în vitamina A ce ajută la creșterea producției de colagen și încetinesc îmbătrânirea celulelor. De asemenea, vitamina A îngroașă și stimulează derma unde colagenul, elastina și vasele de sânge prezente și ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin la suprafața pielii. Repara structura celulară a epidermei ce oferă protecție împotriva razelor UV și scade numărul granulelor de melamină, reducând petele maro și pigmentarea. Ajută și la scăderea producției de sebum astfel se reduce și riscul de acnee.
Măslinele verzi și negre
Acestea sunt ideale pentru piele deoarece sunt bogate în sulf ce stimulează producerea de colagen. Sulful a fost folosit încă din antichitate pentru tratarea problemelor pielii, ca dermatita. Reduce producția de sebum și previne blocarea porilor.
Ți-am prezentat alimentele cele mai comune în acest articol. Data următoare îți voi prezenta si alimente la care nu te-ai fi gândit că pot îmbunătăți producția de colagen.
2 Comments
Cu fasilea si soia eu nu ma „inteleg” dar restul sunt prezente 😛
Oricum alimentatia joaca un rol important intotdeauna 🙂
Mie nu imi place fasolea verde, dar aia uscata e ok.