Nu pot să mă laud că am foarte multe aplicații pe telefon, nu îmi place înghesuiala și nici să încerc orice. Dar, cred că cele pe care le am sunt utile pentru organizare, pentru blog, pentru productivitate și pentru lifestyle. Așa că hai să îți povestesc despre câteva aplicații pe care le consider indispensabile și utile.
Evernote
Jumătate din viața mea este în această aplicație. Aici am toate bookmark-urile ce țin de blog, toate articolele de SEO și altele asemenea. Pentru că există Evernote Clipper viața mea s-a simplificat considerabil. Citesc ceva și îmi place: pac Clip și sync cu Evernote. Se duce în folderul desemnat de mine. Poate vreau să recitesc sau poate e o idee pe care vreau să o aplic. Tot aici aduc și toate articolele de care nu am timp și pe care vreau să le citesc mai târziu. În Evernote țin evidența campaniilor pe blog, a campaniilor la care particip, acolo notez produsele pe care le primesc sau pe care le dau spre testare. Tot aici aduc toate pozele, ideile și sugestiile. În plus, am o adresă de email dedicată și pot trimite ce doresc eu către Evernote.
Pentru că este o aplicație foarte versatilă, se conectează cu aproape orice. Eu de exemplu, folosesc vJournal (este disponibil pentru iPhone doar cred), o aplicație super simplă de tip jurnal unde pot scrie simplu tot ce îmi trece prin cap și se duce în Evernote, în folderul Journal, de forma zz/ll/aa. Apoi, mai am Scannable, o aplicație ce mă ajută să scanez mai ales cărți de vizită, pe care le transformă și le trimite în Evernote. Astfel, nu mai trebuie am un roledex voluminos. Tot ce am nevoie e în Evernote. Mai am Instant Ever, o mini aplicație de scris pentru momentele alea când nu am chef să deschid Evernote și doar vreau să notez ceva super urgent. Pentru a modifica rapid poze am Skitch. Este o aplicație super simplă de unde pot modifica rapid o poză, pot adăuga text, pictograme etc.
Pentru Evernote există 2 variante: gratuit cu sincronizare pe 2 dispozitive și spațiu de încărcare mic (cam 100 mb parca) și cu plată cu sincronizare pe câte dispozitive este nevoie (eu folosesc aplicația pe 2 laptop-uri, telefon și tabletă). Spațiul de sincronizare este de 10 GB, mai mult decât suficient, și se resetează lunar.
Feedly
De când a închis google aplicația de RSS, am tot căutat o variantă care să mă mulțumească. Am găsit Feedly și am rămas la el. Acolo am toate feed-urile pe care vreau să le citesc. Îmi place că se conectează cu Evernote, așa că dacă vreau să salvez ceva rapid, apăs doar un buton direct din Feedly și articolul se duce în Evernote. Varianta gratuită are lag la push (cred că de 30 de minute), dar varianta cu plată este excelentă. O folosesc atât pe telefon, cât și pe laptop. Sincronizarea funcționează excelent.
Scrivener
Folosesc aplicația asta pentru scris și articolele draft. Nu îmi place să scriu direct în WordPress-ul blogului deoarece merge strict legat de internet. Aplicația asta pot să o folosesc cu sau fără internet. Funcționează pe laptop (Windows) și am și aplicație de mobil (doar pentru iPhone). Și se sincronizează între ele. Îmi place mult pentru că pot aranja ferestrele așa cum vreau eu. Sus scriu un articol și în partea de jos am un articol unde am adunat cercetările pe subiect. Sau le pot pune vertical, dacă am chef. Bine, acum drept vorbind, aplicația este mult mai complexă de atât, deoarece este dedicată celor care vor să scrie romane. Dar eu folosesc doar atât din ea. Aș fi vrut să aibă și un modul de publicare rapidă către wordpress, dar nu are.
Blogo
Ținând cont că Scrivener nu are o soluție de publicare rapidă, am căutat o alternativă. Treaba asta cu publicarea nu este o problemă pe laptop, unde un copy paste durează câteva secunde, dar pe telefon îmi scoate păr alb. Aici mă ajută Blogo. Am băgat datele blogului și tot ceea ce trebuie să fac este dau copy paste la articol din Scrivener (sau eventual să scriu articolul direct în Blogo) și să dau publicare. Pot pune tag-uri, cuvinte cheie, poze, pot alege categoriile… adică tot ce pot face de pe laptop în wordpress. În varianta cu plată, are inclusiv sincronizare și integrare cu Evernote.
Closet +
Aplicația asta este genială pentru bloggeritele de fashion mai ales, dar este utilă și pentru tine dacă vrei să ai o garderobă organizată. În aplicație stochezi toate articolele vestimentare pe categorii, pe sezoane, pe culori, pe tipuri – adică efectiv cum vrei tu. Poți crea ținute sau combina diverse articole vestimentare. Ai un calendar unde notezi ce și când ai purtat. Deoarece poți trece prețul fiecărui articol, cu ajutorul calendarului de purtare, aplicația îți calculează rapid cât te costă vestimentația într-o anumită zi sau cât costă de fapt o purtare a unui articol în funcție de numărul de utilizări. În varianta cu plată, se pot crea mai multe dulapuri – unul pentru blog de exemplu și unul personal. Are backup și restore, deci nu pierzi nimic în caz de eroare sau dacă schimbi telefonul. Este perfectă pentru a planifica în avans ținutele pentru concediu, evenimente sau foto shooting.
BeautyKeeper
Este aplicația mea de suflet, deși îi lipsesc câteva funcții pe care eu le-aș considera utile. Aici îmi adaug toate produsele cosmetice și aplicația găsește majoritatea produselor după cod. Astfel, îmi spune când a fost fabricat un produs și cât care e durata de raft. Pot adăuga data când deschid un produs și astfel aplicația calculează data de expirare. Mă anunță când expiră produsele ca să le pot arunca. Se pot adăuga și poze la produse direct din aplicație. Deși organizarea este alfabetică (și pe categorii) mi-aș dori să apară poza și multe alte funcții.
BeautyCache
Aplicația asta are tot ce lipsește din BeautyKeeper. Produsele se pot organiza după poze, după nume, după marcă etc. Se pot adăuga mult mai informații la un produs față de BeautyKeeper. De asemenea, îmi organizează portfardul cu produsele pe care le vreau într-o anumită zi sau cu produsele pe care le vreau tot timpul cu mine. Îmi organizează rutina zilnică: dimineața, prânz, seara și noaptea cu produsele preferate pe care le folosesc. Pot adăuga produse la favorite, pot face liste de cumpărături, rapoarte după cumpărături și am și statistică. Despre preț, dată de expirare și deschidere nici nu mai zic.
În momentul de față oscilez între cele două aplicații și nu m-am putut decide pe care să o aleg pentru că nu am nevoie de 2 aplicații care fac același lucru. Dar ce are una nu are cealaltă și invers. Îmi place BeautyKeeper pentru că știe să găsească produsele după cod astfel că știu precis când a fost fabricat un produs. BeautyCache e mult mai organizat și are mai multe funcții. Dacă aș putea din 2 să fac una ar fi extraordinar.
4 Comments
Multumim ca ne-ai povestit si noua despre ele. Nu stiam de existenta niciunei aplicatii din cele enumerate in articol 🙂 Imi voi instala si eu Scrivener cat de curand. Scriam in Notepad pe telefon dar asa pare mult mai ok.
Este, este. Mai ales ca are si sincronizare cu laptopul. Eu fac un proiect si il pun in dropbox si am sincronizare pe orice device indiferent. In plus, varianta de trial are 30 de zile neconsecutive. Asa ca daca pui aplicatia acum si nu o folosesti 3 zile nu se scad din alea 30. 🙂
Sincer nu auzit de aceste aplicatii. Dar cum nu am blog nu prea dau importanta 🙂
Iti recomand Closet + si cele 2 de beauty pur si simplu pentru organizare. O sa iti simplifice viata.