Review – Cârpă pentru demachiere The makeup eraser
(da știu cârpă sună ciudat, dar nici țesătură sau pânză nu suna mai bine)
Prima dată când am citit despre The makeup eraser nu mi-a venit să cred. Să te poți demachia doar cu apă călduță pare ireal. Nu tu dischete demachiante, nu tu produse speciale foarte scumpe, doar o cârpă și apă? Serios? Hai să vedem! Prețul nu este foarte mare așa că nu o să plâng dacă nu funcționează.
Descriere produs
The makeup eraser este un produs revoluționar utilizat de milioane de femei din lumea întreagă. Se folosește cu apă călduță pentru a șterge machiajul și impuritățile.
Preț: The makeup eraser costă 59 de lei, numai în Sephora
Am văzut pe site-ul producătorului că există mai multe culori, varianta mare/mini și chiar mănuși din același material. Toate acestea nu apar în oferta Sephora. În schimb, pe site-ul producătorului prețul pentru The makeup eraser mare este de 19,97 USD, adică 82 de lei. Iar pentru varianta mini de 12 USD, adică 52 de lei. Din reviewurile de pe youtube am tras concluzia ca eu am varianta mare. Așadar prețul din Sephora este mult mai bune decât cel de pe site-ul producătorului.
Experiența mea:
Când a ajuns pachetul de la Sephora m-am uitat la cutia de plastic roz și am ridicat o sprânceană. Bucata asta pufoasă de cârpă demachiază doar cu apă? Am scos The makeup eraser din cutie și l-am așezat frumos pe suport în baie. Apoi, am tras aer în piept și mi-am zis că trebuie să îl încerc.
Înainte de prima utilizare trebuie spălat. Producătorul spune că poate fi spălat împreună cu alte rufe, la mașina automată. Sincer, nu mi se pare igienică soluția asta. Eu am spălat The makeup eraser separat cu apă și săpun lichid. Până la urmă o bucată destul de mică de cârpă se poate spăla repede și simplu cu mâna. Apoi, am lăsat-o să se usuce de azi pe mâine. Nu este necesar un timp atât de lung de uscare. În funcție de cât de bine ventilată e încăperea, se usucă în câteva ore. The makeup eraser este roz. Nu are niciun miros, este doar o cârpă pufoasă și moale la atingere.
Utilizare:
Se umezește cu apă călduță și se șterge machiajul cu mișcări circulare. Dacă machiajul nu se îndepărtează înseamnă că nu ai umezit cum trebuie cârpa. Pentru unele produse, de exemplu ruj rezistent, este posibil să fie nevoie și de puțin demachiant. În testele făcute de mine au existat probleme cu îndepărtarea rimelului de la Lancome. Este un rimel rezistent la apă. L-a îndepărtat dar nu complet. Oricum de pe gene se duce mai bine, deoarece există mai multă fricțiune. Ce nu a îndepărtat deloc a fost rujul Maybelline 24H Stay. Oricum rujul acesta nu se duce decât cu demachiant bifazic foarte bune. Eu îl folosesc pe cel de Lancome. Demachiantul normal nu îl îndepărtează mai deloc.
Partea din față este pentru îndepărtarea machiajului. Partea din spate, cea cu eticheta, este pentru o exfoliere ușoară. Din punctul meu de vedere, partea pentru exfoliere este minunată. Exfoliază blând, nu lasă tenul uscat și nici pete roșii. Nu are chimicale sau alte ingrediente speciale, ceea ce o face sigură chiar pentru pielea sensibilă.
Curățarea The makeup eraser:
Machiajul normal se curăță de pe The makeup eraser numai cu apă caldă. Machiajul rezistent de pe The makeup eraser se curăță cu apă și săpun. Producătorul recomandă spălarea în mașina automată cu restul rufelor. Nu folosi înălbitor, dacă apelezi la această soluție.
Cum funcționează?
Nu este magie, ci e pur și simplu știință. Diferența dintre The makeup eraser și o cârpă normală este suprafața acesteia. Numărul de fire este mult mai mare și mai dens. Când este umezită, devine ca un burete la atingere. Sau mai real ca o gumă. Pur și simplu, din cârpă se transformă într-o chestie relativ gumoasă. Acest lucru este important din mai multe motive:
1. Fricțiune. Pentru a ridica machiajul de pe piele, fibrele trebuie să aibă aderență. Astfel că prind machiajul și îl ridică de pe piele. Cu cât densitatea este mai mare, cu atât avem o fricțiune mai mare.
2. Curățare mai bună. Dacă în loc de 5 fibre avem 50, acestea pot pătrunde în riduri și vor curăța mai bine.
3. Absorbție. Punctul 1, adică fricțiunea, ajută la ridicarea machiajului. Dar fără absorbție acesta se va împrăștia de ici colo. Deoarece cârpa este foarte densă, mizeria pur și simplu se prinde de aceasta. Și este reținută mai bine decât o cârpă normală.
Aspecte pozitive
Economie de bani
The makeup eraser poate fi folosită până la 1000 de spălări. Matematic dacă te demachiezi seara, în fiecare zi, și apoi speli The makeup eraser ține 1000 de zile. Asta înseamnă mai bine de 2 ani și jumătate. Cu doar 59 de lei. Sună bine. Nu mai dai bani pe demachiante de tot felul, care de care mai scumpe. Nu mai ai nevoie nici de dischete demachiante.
Economie de timp
Am momente când pur și simplu îmi e lene. Așa că The makeup eraser este minunat. Trei mișcări și gata. Nu tu șapte produse, nu tu timp pierdut. Cârpa și niște apă și în 10 secunde sunt demachiată.
Ideal pentru călătorii
The makeup eraser este ideal dacă călătorești. Pe avion nu ai voie cu produse lichide mai mari de 100 de ml. Și nici cu nu bagaj foarte voluminos. Așa că în loc de 5-7 produse diferite, iei o cârpă care ocupă foarte puțin spațiu.
Aspecte negative
Nu îndepărtează eficient chiar toate tipurile de machiaj
Deși producătorul susține contrariul, constatările mele diferă. Machiajul rezistent este mai greu de îndepărtat și uneori trebuie să folosesc și demachiant. Mai ales pentru rujul rezistent, după cum s-a văzut mai sus.
Freci și tot freci
Dacă machiajul este deosebit de rezistent, va fi nevoie să freci. Asta e o problemă mai ales în zona ochilor. De aceea, pentru zona ochilor prefer demachiantul clasic.
Acumulare de bacterii
Se recomandă spălarea cu apă și o dată pe săptămână spălarea în mașina automată. Asta poate duce la acumularea de bacterii, deoarece la spălarea cu apă nu există niciun agent de curățare. Chimic, fibrele sintetice din The makeup eraser sunt mai rezistente la acumularea de bacterii decât cele din bumbac, de exemplu, deoarece le poți stoarce mai bine.
Exfolierea extremă
Deoarece îndepărtează machiajul prin frecare, poate duce la o exfoliere mai mult decât limita dorită. Tenul sensibil se poate irita.
Notă:
Deși are câteva aspecte negative, am decis să acord nota 5/5 acestui produs.
Recomandare:
The makeup eraser nu este singura soluție de îndepărtare a machiajului doar cu apă. Pe internet există numeroase companii care vând astfel de produse la diferite prețuri. Până la urmă orice cârpă din microfobră, de densitatea potrivită, face același lucru și funcționează în același fel. Poate sunt mai puțin pufoase sau au altă culoare, dar principiul este același.
Dacă ești o fire leneșă ca mine, iar demachierea ți se pare o corvoadă, îți recomand The makeup eraser. Vei face atât economie de timp, cât și de bani. Totuși, nu poți renunța de tot la demachiant.
2 Comments
Pe bune???!!! Noroc cu tine ca mai aflu si eu ceva noutati 😛
Nu am auzit de asa ceva 🙂 . Oricum tenul meu este foarte sensibil si cu roseata asa ca ma abtin 🙂 . Oricum am geija la demachierea obisnuita, la miscari dar si la produse si imi este greu si asa.
Merci ca ma tii la curent 😉
Si tenul meu este destul de sensibil, dar pana acum nu am avut probleme cu The makeup eraser.