Fotografia de nuntă, 100 de tehnici de la profesioniști
În ziua de azi oricine cu un telefon așa ”mai de doamne ajută”, își pune în profilul de Facebook Xulescu Photography. Alții își cumpără echipamente scumpe pe care nu știu să le folosească și fac fotografii pe care nu le înțeleg. Suntem inundați secundă de secundă cu mii de imagini, care se vor și au pretenții că sunt profesionale. Dar oare sunt?
Un telefon cu o cameră bună, un aparat foto DSRL sau mirrorless, objective scumpe… te ajută să zicem, dar nu te fac mai deștept. Fără cunoștințe tehnice solide, fără să studiezi în profunzime tehnicile și modurile de fotografiere, nu ai cum să te numești profesionist. Știu, toți ne dorim să fim recunoscuți și apreciați. Dar acestea vin după ani de studiu și muncă nu peste noapte.
Tot timpul am fost de părere că fotografia de produs, statică, este mult mai simplă decât cea a subiecților în mișcare. Și, sinceră să fiu, fotografiile de evenimente, cum ar fi fotografia de nuntă, mi se par cele mai grele. Nunta este un eveniment unic în viața ta, cel puțin în teorie. Așa că vrei să rămâi cu amintiri frumoase de la acest eveniment atât de important. Alegi un fotograf și îl angajezi să îți facă pozele de la nuntă. Și dacă dă greș? Și dacă nu se pricepe chiar atât de bine?
Un fotograf bun este unul care se documentează, care învață ultimele tehnici în domeniu și care studiază fotografiile maeștrilor în arta fotografică. De asta pe lumea asta există fotografi de renume și alții. Și dacă vrei să înveți ceva mai mult, să dai un plus de valoare serviciilor tale, îți recomand cartea Fotografia de nuntă, 100 de tehnici de la profesioniști de la Editura Casa.
În paginile cărții vei găsi sfaturi importante de la artiști fotografi de renume. Însuși autorul, Bill Hurter, a fost un nume recunoscut pe plan mondial în fotografia de nuntă. Cartea Fotografia de nuntă, 100 de tehnici de la profesioniști te învață cum să lucrezi cu persoanele prezente la eveniment. Oferă informații valoroase cu privire la condițiile de iluminat, gestionarea culorilor, fotografia portret sau fotografia de grup.
Când am primit-o, am citit-o pe nerăsuflate. Cunoștințele mele în ale fotografiei au fost îmbogățite substanțial de sfaturile și tehnicile pe care le-am aflat din paginile cărții. Indiferent că ești fotograf profesionist, amator sau doar entuziast, îți recomand cartea Fotografia de nuntă, 100 de tehnici de la profesioniști. Te asigur că ai ce învăța!
4 Comments
Chiar o sa achizitionez aceasta carte.M-ai convins. 🙂
Eu am invatat multe lucruri folositoare 🙂
Niciodata nu m-am gandit ca as putea cumpara o carte cu astfel de sfaturi. Nu ma omor dupa poze tocmai pentru ca nu sunt fotogenica si, mai ales, nu ma pricep. Este intr-adevar foarte utila o astfel de carte dar mai cred ca iti trebuie si un aparat profesionist 🙂
Eh nici eu nu sunt fotogenica, dar imi place fotografie mai ales de peisaj si de produs. Dar pentru ca imi place sa si invat cat se poate de mult dintr-un anumit domeniu, am ales aceasta carte sa imi imbogatesc bagajul de cunostinte foto. Cine stie cand ma apuc sa fac foto profesional 🙂