Bună dragilor,
Azi o să discutăm despre produsele care trebuie să se regăsească într-un kit de ojă semipermanentă. Am decis să scriu acest articol pentru că văd foarte multe kituri de ojă semipermanentă ce conțin multe produse de care nu ai nevoie, mai ales dacă ești la început. Firmele strecoară în kit produse care la prima vedere par wow, dar pe care nu ai să le folosești niciodată.
Sfat: alege produsele de care ai nevoie și uită de kitul de ojă semipermanentă deja făcut pe care îl găsești pe diferite site-uri.
Ce am nevoie ca să fac unghii cu ojă semipermanentă – ghid complet
Sfat: înainte de a te apuca să investești în produse pentru ca să faci unghii cu ojă semipermanentă, te rog să te întrebi 1. Am timp să îmi fac unghiile cu ojă semipermanentă singură? 2. Am răbdarea necesară să învăț să le fac corect? Și 3. Am banii necesari pentru o asemenea investiție?
Dacă tu consideri că faci asta doar ca moft sau pentru că ai văzut pe net că e în trend așa ceva, mai bine nu te apuca. Dacă nu ai timpul necesar, lucrezi, ai copii care te solicită, mai bine nu te apuca să faci unghii cu ojă semipermanentă. Dacă tu crezi că e mai ieftin să ți le faci acasă, mai bine nu te apuca. A îți face singură unghiile cu ojă semipermanentă este totuși o investiție. Nu alege niciodată produsele cele mai ieftine. Acelea sunt în general proaste și îți pot crea probleme mari pe viitor.
Ce trebuie să conțină un kit minim ca să fac unghii cu ojă semipermanentă?
LAMPĂ
Prima dată ai nevoie de o lampă pentru a usca baza, oja și topul. Alege o lampă cu putere mai mare, de 48 W de exemplu. Cumpără lampa de pe un site cunoscut, care să îți ofere garanție și service în caz de probleme. Lampa mea este de 80 W de la NC Nails Company. Cu ajutorul ei usuc baza și oja semipermanentă în doar 30 de secunde. Pentru mine este utilă pentru că îmi scurtează timpul de lucru. Costă 450 de lei pe site (sau 350 de lei cu reducere), dar tu ai și variante mai ieftine. Poți găsi lămpi bune și la 200 de lei fără probleme.
USTENSILE pentru CUTICULĂ și CURĂȚARE
Înainte de a te apuca să pui baza, oja etc. trebuie să curăți cuticula foarte bine. Eu folosesc freza electrică, dar tu, fiind la început, e bine să folosești instrumente clasice.
1. Forfecuță: te sfătuiesc să nu te zgârcești când alegi forfecuța. Este unul din instrumentele cele mai importante din trusă. O forfecuță bună te ajută mult. Una proastă doar te va enerva și va distruge cuticula.
2. Pusher: eu am unul de la Cupio cu o formă mai ciudată, dar care ajută mult la ridicarea cuticulei pentru folosirea frezei. Poți folosi și unul clasic, dar să ai grijă câtă presiune pui în zona cuticulei. Este sensibilă și poți deforma definitiv unghia.
Sfat: la fel ca și forfecuța, un pusher bun costă. Dar, pentru a împinge cuticula poți folosi un bețișor. Sunt ieftine, au un vârf teșit care ajută.
3. Pilă: ai nevoie de o pilă de 180 sau mai mare și de un buffer tot așa de 180 sau mai mare. Nu folosi pile dure! Nu folosi pile cu granulație sub 180. Nu apăsa când dai cu pila.
În caz că te întrebi ce este chestia aia neagră din spate, îți pot spune că este masca mea contra-prafului. Este o mască specială pentru persoanele cu alergii, cu filtre foarte bune. Când dai jos oja semipermanentă cu pila sau freza, se produce foarte mult praf, pe care eu nu îl suport. Așa că folosesc această mască. Este destul de scumpă! Tu poți folosi o mască normală de la farmacie.
BAZĂ și SOLUȚII DE PREGĂTIRE a unghiei pentru ojă semipermanentă
Soluții de pregătire
1. Cuticule remover: deși nu este chiar o soluție de pregătire l-am adăugat aici. E bine să îl ai în kit. Eu îl folosesc câteodată când nu am chef să pregătesc cuticula cu freza. DA, mai am și momente din astea. Este ideal pentru manichiura uscată, înmoaie cuticula și face îndepărtarea ei foarte simplă.
2. Nail prep: este o soluție pentru deshidratare. O folosești după ce ai terminat de curățat cuticula, ca să elimini apa din unghie.
3. Primer: este aproximativ la fel ca nail prep. Eu îl folosesc la persoanele care au unghii problematice. Tu nu ai nevoie de amândouă. Poți alege ori nail prep ori Primer. ATENȚIE: primerul meu este fără acid. Pentru început folosește și tu la fel. Primerul cu acid poate dăuna grav unghiei dacă e folosit incorect.
4. Bond: din punctul meu de vedere este una dintre soluțiile de pregătire a unghiei pentru ojă semipermanentă foarte importante. Creează o suprafață dublu adezivă între unghie și bază.
5. Bază: poți folosi una incoloră sau una colorată pentru a acoperi imperfecțiunile unghiei. Este importantă! Eu o folosesc chiar și pentru ojă semipermanentă 3 în 1 pentru care teoretic nu mai e nevoie de bază.
Recomandare: eu recomand baza ultra-strong de la ncnails deoarece este genială. De când am început să o folosesc și până acum, nu am avut niciodată probleme de ”lifting” de pe unghie indiferent cât de problematice erau unghiile respective.
PENSULE ȘI PALETĂ
La capitolul pensule ai nevoie de 3 pentru început. Mai târziu poți să mai cumperi după necesități.
1. Pensulă subțire: te ajută să „bagi oja semipermanentă sub cuticulă”, să aplici baza uniform prin toate zonele și să faci desene creative.
2. Pensulă limbă de pisică: te ajută să aplici baza și oja semipermanentă, bă chiar și topul uneori.
3. Pensula plată: te ajută să ștergi oja semipermanentă dacă a ajuns în cuticulă sau laterale, poți aplica oja sau baza cu ea. (Nu e bine obligatoriu necesară, dar ajută să o ai).
PALETĂ ȘI PERIE pentru PRAF
Paleta este utilă să pui pe ea baza, să activezi pensulele, să pui culoare pentru desene etc. Nu ai nevoie de cine știe ce. Eu am primit-o la un kit de acrigel și o tot folosesc. Dar la fel de bine poți folosi un capac de la găletușă cu iaurt, sau o cutie de plastic de bomboane.
Peria pentru praf este obligatorie, dar poți folosi orice perie moale și mică pe care o ai. Nu trebuie obligatoriu că cumperi una specială.
OJĂ SEMIPERMANENTĂ
Oja semipermanentă din kit este alegerea ta. Ce culori îți plac, ce marcă vrei etc. Eu recomand ojele de NC Nails Company și Nolia. Dar prefer, după cum se vede și din poză, oja semipermanentă de la NC Nails Company deoarece este fabricată în Europa, nu are ingrediente care dau alergii (foarte important pentru mine), acoperă dintr-un strat și se usucă în 30 de secunde.
Sfat: pentru început alege mai puține culori, dar cumpără o ojă bună. Nu ai decât 10 unghii până la urmă. Nu ai nevoie de o mie de culori. Câteva și bune sunt suficiente. Le poți amesteca și face alte culori. Totul ține numai de creativitatea ta. Dacă ai multe culori și îți faci unghiile cu ojă semipermanentă numai ție, vor expira până să apuci să le folosești pe toate.
FINISH SAU TOP
Poți să îi spui cum vrei tu: finish sau top că tot același lucru e. Eu folosesc un top flexibil de la NC Nails, un top UV protector (ajută mai ales la oja semipermanentă albă să nu se îngălbenească în timp din cauza razelor UV) și un top Glam care are fulgi de sclipici. Tu nu ai nevoie decât de 1 top și dacă ar fi să aleg, îți recomand topul cu protecție UV. Merge în orice situație.
CLEANER
Cleaner: este soluția pe care o folosim pentru a șterge stratul lipicios al topului. Sau pentru a degresa unghia. Poate înlocui cu succes nail prep, în caz că ai rămas fără sau nu vrei să cumperi o mie de chestii. Curăță și deshidratează unghia, pregătind-o pentru bază și ojă semipermanentă.
Eu am o mie de feluri de cleaner. De exemplu High Shine Cleaner de la NC Nails este mai special. Îl folosesc NUMAI pentru a da strălucire topului. Nu poate fi folosit pentru a degresa unghia. Tu nu ai nevoie decât de un fel. Poți să le alegi pe cele de la Janet Nails care sunt accesibile ca preț.
BONUS – nu e obligatoriu ca să faci unghii cu ojă semipermanentă, dar e bine să ai
Alustat și micro-aplicatoare
Alustat este o soluție hemostatică, adică oprește sângerarea. Dacă ai atins cuticula sau faldurile, iei un micro aplicator, pui o picătură de Alustat pe el și dai în zona respectivă. Folosind micro-aplicatoarele, nu riști să pui soluția hemostatică peste tot. Există riscul ca oja semipermanentă să nu mai aibă aderență după.
LAMPA de BIROU
Lampa nu este musai obligatorie, dar e bine să ai una cu lumină rece. Eu am căutat de mi-au ieșit ochii una cu lupă, deoarece sunt chioară și îmi place cuticula să fie curățată perfect. Nu trebuie să faci o investiție foarte mare cu lampa, dacă îți faci manichiura cu ojă semipermanentă doar ție.
Sper că articolul meu ți-a răspuns la întrebarea: ce am nevoie ca să fac unghii cu ojă semipermanentă. Dacă ai nelămuriri, lasă cu comentariu și îți voi răspunde cu drag!
Pupici cu sclipici!
PS> Folosește codul ALYNKA pe site-ul www.nailscompany.ro și primești 5% la orice comandă.
4 Comments
Hello, Alynka! Multumesc mult pt lista ta super utila! As avea 2 intrebari. Prima cum folosesti cuticle remover la o manichiura uscata? Pe noi la curs ne-a invatat doar la manichiura spa… 🙁 Mi-ar fi super de folos ideea cand am de facut o constructie de unghii.
In Spania este interzis sa folosesti forfecuta si orice alt instrument pt taierea cuticulei. Ar putea acest cuticle remover sa faca fata cu brio unei cuticule ingrosate fara a taia cuticula? Multumesc anticipat!
Buna. Ridici cuticula, dai cu remover și împingi cuticula. Din păcate la o cuticula îngroșată nu cred ca face fata fără sa o tai. Dar cu remover se înmoaie și o poți ridica mai ușor.
Buna! Am si eu o intrebare.
Topul si finishul de la gel pot fi folosite si la semi?
Da